{ "title": "Albino Sultan Papağanı", "image": "https://www.papaganlar.gen.tr/images/Albino-Sultan-Papagani-76.jpg", "date": "20.01.2024 14:29:03", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Albino Sultan Papağanı, evlerde beslenmesi en fazla tercih edilen papağan türlerinden biridir. Kökeni Avusturalya'dır. Özel bir ilgi ve bakım gerektiren bir papağan türüdür. Sultan papağanı gösterdiğiniz ilgi ve bakıma göre size çok kısa bir sürede adapte olur ve sevgisini hemen belli etmeye başlar. Melezleştirilmiş türlerde dahil olmak üzere sultan papağanı sekiz farklı türe sahiptir. En üst türü paraket adı verilen türdür. Evde beslenmesi tercih edilen tür ise lutino ve \"greylerdir. Rengarenk tüylere sahip olan albino sultan papağanları son derece sevimli ve cana yakın kuşlardır.

Albino Sultan Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Albino sultan papağanlarının hepsi, boy ve kilo olarak aşağı yukarı aynıdır. Evcilleştirilmeye ve konuşmaya çok yatkındırlar. Diğer papağanlara oranla daha az gürültülüdürler. Albino sultan papağanlarının yanak bölgelerindeki turuncu tüyleri türe ait en belirgin özelliktir. Yanak bölgesindeki turuncu tüyler soluk ise papağan dişi, canlı bir turuncu ise erkektir. Diğer bir cinsiyet ayrımı ise erkek papağanların göz bölgesindeki tüylerin sarı olmasından, dişi papağanların göz bölgelerinin ise gri ve beyaz olmasından belirlenir.

Albino sultan papağanını çift olarak bakmakta fayda vardır. Yalnız kalmayı sevmeyen bir papağan türü olmasından dolayı çift olarak bakıldığında kendini daha iyi hisseder. Albino sultan papağanları soğuğa karşı son derece duyarlı bir kuş türüdür. Bulundukları yerin sıcaklığının 15 derecenin altında olmaması gerekir. Kafes boyutlarının ise büyük olmasına dikkat edilmelidir. Kafesi küçük tutmak papağanı sıkıntıya sokar ve eziyet çekmesine neden olur. Çünkü kafes yaşam alanı olduğu için son derece iyi ve büyük seçilmesi gerekir. Kafeste mutlaka tahta bir tünek bulundurulması gerekir. Genel olarak konuşma özellikleri yoktur. Erkek Albino sultan papağanı insan sesi ve ıslık sesi gibi sesler çıkarır, dişiler ise sadece ıslığa benzeyen bir ses çıkarılar. Albino sultan papağanı 20-32 sene arası bir ömre sahiptir.

Beslenmelerinde darı, çiğdem, lahana, salatalık, marul verilebilir, beslenmede tek dikkat edilmesi gereken kesinlikle avokado verilmemesidir. Çünkü bu besin albino sultan papağanları için zehirleyici özelliktedir. Albino sultan papağanları tırnak ve gaga bakımlarını kendi kendilerine halledebilmektedirler. Siz papağanın kafes temizliğini ve bakımını aksatmadan düzenli olarak yapmalısınız. İyi bir bakım sevgi ve ilgi ile papağanınızın hem yaşam süresini uzatır hem de çok sadık ve eğlenceli bir dost kazanmış olursunuz.

" } ] }