{ "title": "İskender Papağanı Eğitimi", "image": "https://www.papaganlar.gen.tr/images/Iskender-Papagani-Egitimi-63.jpg", "date": "21.01.2024 06:00:59", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
İskender Papağanı Eğitimi, İskender papağanının ana vatanı ve doğal yaşama alanı Hindistandır. İskender Papağanı büyük bir papağan türüdür. Bu nedenle bakımı da oldukça zordur. İnsanlara yakın olmayı ve onlarla iletişime geçmeyi çok sever. Diğer papağan türlerine kıyasla konuşmayı ve yakınlığını çok daha fazla sever. Bulunduğu aile ortamının bireyleri ile iyi ilişkiler kurar. İnsanlara olan düşkünlüğü ile bilinen iskender papağanın en büyük problemi yalnız kalmaktan hoşlanmamış olmasıdır. Bulunduğu ortamda sürekli ilgi bekler. Bazen Pakistanlı papağanlar ile karıştırılırlar ancak iskender papağan Pakistanlı papağana göre daha uzun boylu ve büyük bir yapısı vardır. Ayrıca iskender papağanın omuzlarında bordo renklerde lekeler olup gagası da bordo renkte ve gaga uçları sarımtırak bir renktedir.

İskender Papağanı Eğitimi

İskender Papağanı Eğitimi için öncelikle iskender papağanın sevdiği şeylerden başlayarak iskender papağan ile aranızda bir bağ oluşturmalısınız. İskender papağanın size alışmasını ve güvenmesini sağlayın. İskender papağan özellikle suyu çok sever. Su ile yapılan şakalara bayılır ve kendisi de yapmak ister. Ayrıca suyu çok sevdiğinden banyo yapmayı da çok sever. Kendisi ile sürekli ilgilenen sahibinin kendisine su dökmesi ve su sıkması hoşuna gider. Böyle bir ortamda konuşmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca iskender papağan sopa üzerinde yürüyebilir. Bu nedenle her gün belirli aralıklar ile sopa üzerine çıkarın. Bundan büyük bir keyif alacaktır.

İskender Papağanı Eğitim de Dikkat Edilmesi Gerekenler

İskender Papağanı Eğitimi, çok çabuk konuşan ve hatta geveze olan kuş türündendir. Çok iyi konuşabildiği gibi çok iyi de taklit yapar. Bulunduğu ortama ısınması, o ortamda güven duygusunu pekiştirir. Bu nedenle rahatlıkla konuşabilir ve ev halkına zaman içinde ısınarak taklidini yapabilir. İskender papağanın eğitiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta papağanın tırnak bakımının yapılması ve kanatlarının bakımıdır. Çünkü eğitim esnasında papağana ya da eğitmene herhangi bir zarar verilebilir. Eğitim her gün düzenli olarak aynı saatte verilmelidir. İskender papağanın algısı yüksek olduğu için zaman içinde bu duruma alışacaktır. Eğitim karanlık bir ortamda ve mümkünse iskender papağanın sürekli bulunduğu ortamın dışında olmalıdır. Yoksa papağan hırçınlaşabilir. Eğitim kesinlikle bulunduğu kafes içinde olmaz. Çünkü kafes papağanın kalesi gibidir. İskender papağan sıkıldığında ve strese girdiğinde elinizi ısırabilir. Bu nedenle elinizi tepki vermeden yavaşça çekin ve eğitime o gün için son verin. İskender Papağanların hissiyatları çok kuvvetlidir. Bu nedenle stresli olduğunuzda ve korku duyduğunuz da iskender papağanı elinize almayın. Bu papağanı daha çok sinirlendirir ve hemen sizin ruh alinizi çözerler.
" } ] }