{ "title": "Kakadu Papağanı", "image": "https://www.papaganlar.gen.tr/images/Kakadu-Papagani-76.jpg", "date": "19.01.2024 10:34:31", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kakadu papağanı, kakadugiller (Cacatuidae) familyası içinde bulunan papağan türleridir. Güney Pasifik Adaları, Avustralya, Malaka Yarımadası, Solomon Adaları kakadu papağanlarının anavatanıdır. Bu türdeki papağanlarda aralarında 17 farklı türe ayrılır. Doğada ağaç kovukları, ağaçlar yaşam alanlarını oluşturur. Yuvaları ağaç kovuklarında olur. Çoğunlukla geniş sürüler halinde uçarlar, yaşam sürerler. Yaşam süreleri yaklaşık 20-50 yıl kadardır. Bildiğimiz sultan papağanları da kakadu papağanı türlerinden biridir. Ayrıca pembe kakadu, sarı kuyruklu kakadu, palmiye kakadu, goffin kakadu gibi bilinen rağbet gören türleri vardır.

Kakadu papağanı genellikle beyaz renkte olur. Ancak renk özellikleri bakımından farklı türlerde bulunur. Pembe ve siyah renkte kakadu papağanı beyazdan sonra en fazla görülen renktir. Bu papağanların başlarındaki kalkık tüyleri ırkın karakteristik özelliklerinden biridir. Bu kalkık tüyler bazı türlerde devamlı kalkık şekilde dururken, bazılarında ortama göre kalkık olabilir. Kakadu papağanı insanlarla en iyi ilişki kurabilen papağan türüdür.

Kakadu papağanı karakteristik özellikleri nelerdir?

İnsanlarla iyi iletişim kurması bu papağanların en önemli özelliğidir. Sevecen bir yapısı olduğu için, kendini de sevdirmeyi kolayca başarır. Bunun dışında çevresine karşı meraklı olurlar, oyuncu bir yapıya sahiptirler. Ancak ilgi görmeyi çok severler Kakadu papağanınız varsa onları bir köşede unutmamalısınız. Bu papağanların kemirmeyi çok sevdiklerini de belirtelim. Eğer evde bakıyorsanız, mutlaka bu ihtiyaçlarını karşılayacak oyun alanları bulunmalıdır. Sahiplerine karşı çok bağımlı olurlar. Ancak bunun sağlanması için, iyi bir davranış eğitimi almaları da gerekiyor. Bu yapılmadığı zaman kakadu papağanı ile sorunlar yaşayabilirsiniz.

Konuşma yeteneği: Kakadu papağanı genel olarak konuşma yeteneği fazla gelişmiş türler değildir. Ancak yavru iken alır ve eğitiminde ısrarcı olursanız, elbette konulabilirler. Ancak hem eğitim almaları zor olur hem de kelime haznesi dar olur. Buna rağmen meraklı kakadu sahipleri papağanlarına çok sayıda kelime öğretebiliyor. Aynı zamanda taklit yapabiliyorlar. Kapı zilini, zil sesini, ıslık çalmayı çok kolay öğreniyorlar.

Kakadu papağanı beslenme: Papağan türleri gibi kakadularda meyveler ve tohumlarla beslenirler. Çilek, dut, böğürtlen, üzüm en fazla sevdikleri meyvelerdir. Evde beslediğiniz kakadu papağanına %30 oranında tohum ve çekirdek içeren bir beslenme, kalan kısmı meyvelerden oluşan bir beslenme diyeti verebilirsiniz. Bu papağanınızın sağlıklı beslenmesine yeterli olur. İsterseniz papağanlar için satışa sunulan karışık tohumlardan oluşan yemi kullanır, meyveleri taze olarak verebilirsiniz. Güçlü ve kıvrık gagalarıyla kabuklu yemişleri kolayca kırabilir. Doğada yaşayanlar gagalarını ağaç kökleri ve kabukları altındaki böcek larvalarını çıkarmak için kullanır. Dilleri adeta bir solucan gibi hareket eder ve papağanın beslenmesinde yardımcısı olur.

Kakadu papağanı bakım koşulları

Evde beslemek için tercihiniz kakadu papağanı olursa, biraz zorlanacağınızı söyleyebiliriz. Kakadu papağanı için geniş bir alan sunmalı, ona oyuncak seçenekleri vermelisiniz. Kafesleri mutlaka büyük olmalıdır. Papağanınızı serbest şekilde de dolaştırabilirsiniz. Ama çok meraklı bir papağan oldukları için bunda sorun yaşayabilirsiniz. En uygunu çok büyük bir kafesle, bol miktarda oyuncağı olmasıdır. Bir kakadu papağanı almayı düşünürseniz, türlerine göre çok farklı fiyatlarla karşılaşabilirsiniz.
" } ] }