{ "title": "Konur Papağanı", "image": "https://www.papaganlar.gen.tr/images/Konur-Papagani-53.jpg", "date": "18.01.2024 23:43:10", "author": "Filiz gül", "article": [ { "article": "
Konur Papağanı, 70'li yılların başından beri insanların en çok dikkatini çeken bir papağan türü olmuştur. İlk başlarda cebi yakacak kadar uçuk fiyatlara sahip olan Konur Papağanı çok canlı renklere sahip olmasından dolayı tercih edilmiştir. Ancak daha sonralarda çok iyi bir üreme yapabildikleri fark edilmiş ve ev ortamında da üretimi oldukça kolaylaşmıştır. Haliyle fiyatlarında da ciddi bir düşüş yaşanmıştır.

Konur Papağanı genel özellikleri nelerdir?

Ortalama boyları 30 cm'ye kadar olan Konur Papağanları15 yıl yaşayabilmektedirler. Bu türün renkleri genç ve erişkinlere göre değişmektedir. Genç Konur Papağanların vücutları yeşil renkli tüylerle kaplı iken erişkin Konur Papağanlarda bu renk açık sarıya dönüşmektedir. Konuşma yetenekleri düşük olsa da diğer özellikleri ile yeni başlayan papağan severler için uygundur.

Konur Papağanı beslenmesi: Konur Papağanlar genellikle küçük hububat, meyve ve yeşil renkli gıdalarla beslenirler. Onların taze meyve ve sebzeye, bazı tohumlara ihtiyaçları vardır. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus vardır ki o da fazla miktarda A vitamini alan papağanda hasar oluşmasıdır. Tabii papağanlarında insanların ihtiyaç duyduğu gibi vitamine ihtiyacı vardır. Ancak bu insanların ihtiyaç duyduğundan çok daha az bir miktardır. Bu sebeple vitamin veriminde dikkat edilmesi şarttır. Fazla miktarda alınan A vitamini papağanın tüy yolmaya başlamasına sebep olabilmektedir. Çeşitli meyvelerle beslenme sorununu ortadan kaldırabiliriz. Örneğin muzun kendisi Konur Papağan için yararlıdır ancak muzun kabuğu verilmemelidir. Asit barındıran portakal da küçük konurlara verilmemelidir. Onların midesi için uygun asit miktarı değildir bu. Bunun yanı sıra hormonlu ve serada yetişmiş olan meyve, sebzeler insana verdiği zarardan çok daha fazlasını konura vermektedir. Taze ve mevsimine uygun besinlerin tercihi Konur Papağanlar için çok doğru bir seçim olacaktır.

Barınma koşulları: Evlerin dışında kuşhanelerde de barınabilmektedirler. Geniş alanda yaşamayı severler. Bu sebeple en az 2 metrelik bir alan ayrılmalıdır barınmaları için. Oynamayı ve keşfetmeyi sevdiklerinden dolayı da barınaklarına veya kafeslerine salıncak ve çeşitli oyuncaklar, oyun düzenekleri kurmak faydalı olacaktır.

Üreme dönemi: Kuluçka süreleri ortalama 23 gündür. Yumurtadan çıkan yavruların ortalama ağırlıkları 11 gr'dır. Rahatlıkla üreyebilmeleri için follukları sürekli olarak hazır bulundurulmalıdır. Üreme döneminde de bu folluklar oldukça özenli bir şekilde sık sık temizlenmelidir. Çünkü üreme döneminde bu folluklar rahatlıkla parazitlenebilir ve papağanı hasta edebilir. Üreme döneminde olan çift papağanlar ayrı bir kuşhanede bulundurulmalıdırlar. Konur Papağanı İki kere yuvalayabilmektedirler.
" } ] }