{ "title": "Sultan Papağanı Dişi Erkek Ayrımı", "image": "https://www.papaganlar.gen.tr/images/Sultan-Papagani-Disi-Erkek-Ayrimi-65.jpg", "date": "20.01.2024 15:00:53", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Sultan Papağanı Dişi Erkek Ayrımı, Sultan papağanın sesinden ötüşünden dişi mi yoksa erkek mi olduğunu anlamak mümkündür. Birbirlerinden farklı tonlarda öterler. Ancak çoğu zaman yanıltır. Bu nedenle çok sağlıklı bir anlama metodu değildir. Erkek olan sultan papağan dişi sultan papağan ile çiftleşmek için yüksek sesle belirli ritmler ile bazen de dizeler halinde ses çıkarabilir. Aynı zamanda alçak bir ses ile uyumlu bir ses de çıkarabilir. Bu durum erkek sultan papağanın doğasında vardır. Aynı zamanda erkek olan sultan papağanlar beslenirken tek oldukları zaman tüy yolmaya ve agresif olmaya başlarlar. Sürekli yüksek sesle ötmesi bu nedenden kaynaklandığı düşünülmektedir. Oysaki dişi olan sultan papağanlar daha sessiz ve daha sakin bir yapıya sahiplerdir. Dişi sultan papağanlar çok az ve alçak bir ses ile ötüşürler. Sergilemenin dışında aşırı derecede gürültü ve şamata yapmazlar.

Sultan Papağanı Dişi Erkek Ayrımı, Sultan papağanın cinsiyet ayrımı genellikle renklerinden dolayı ayıt edilebilir. Ancak bazı sultan papağan doğal olmayıp melez olduklarından dolayı onlarda ayırt etmesi çok da kolay olmamaktadır. Ancak doğal ve açık renkli olan sultan papağanlar da ayıt edebilmek oldukça kolaydır. Bir sultan papağanın evcilleşmesi dişi ile erkek olan sultan papağanın bir arada yaşamasıdır. Böylelikle aradaki fark da kolaylıkla anlaşılabilir. Bir arada yaşayan dişi sultan papağan ve erkek sultan papağan çok sorunsuz yaşarlar. Ayrıca aşırı tüy yolma, sürekli yüksek sesle bağırma ve beslenme sıkıntısı yaşamazlar.

Sultan Papağanı Dişi Erkek Ayrımı, Sultan papağanı 9 ayına girerken dişi mi yoksa erkek mi olduğunu anlamak daha kolay olur. Bir erkek sultan papağan dişi bir sultan papağan ya da herhangi bir kuş gördüğünde daha 6 aylık iken kur yapmaya başlar. Erkek olan sultan papağan kanatlarını hafif ayrık ve yere doğru sarkık bir şekilde bırakarak uçar ve uçarken farklı bir ses tonu ile ötmeye başlar. Ayrıca ayakları üzerinde dururken hafif adımlar ile sürekli olarak zıplar. Bu dişi sultan papağanı çağırdığına ve aradığına işarettir. Sultan papağanın dişi mi yoksa erkek mi olduğunu anlamanın en sağlıklı yolu 9. Ayını beklemektir. Bu ayda sultan papağanlar tüy değişimi yaşarlar. Ancak bunu doğal olan sultan papağan üzerinden anlamak mümkündür. Dişi olan dokuzuncu ayına girmiş olan sultan papağanlar da en belirgin özellik baş kısmında renkler bulunması kuyruğunun alt kısımlarında en uzun kuyruk tüyü yerinde enine çizgiler bulunur. Bu belirleyici olan çizgiler yalnızca dişi sultan papağanlar da görülür. Erkek sultan papağanın kafa şekli daha enine doğrudur. Dişi sultan papağan da ise kafa yapısı daha yuvarlaktır. Erkeklerin baş rengi sarı, dişilerin ise solu kırmızı leke şeklinde görülmektedir.
" } ] }