{ "title": "Yavru Cennet Papağanı", "image": "https://www.papaganlar.gen.tr/images/Yavru-Cennet-Papagani-84.jpg", "date": "20.01.2024 08:49:58", "author": "Kübra Akgüneş", "article": [ { "article": "Yavru Cennet Papağanı, Yavru cennet papağanı her yavru gibi bakıma muhtaçtır. Doğada dişi kuş ve erkek kuş yavrularına bakabilmek için avlanırlar. İlk olarak anne ve babasının getirdiği besinlerle yaşamını sürdüren yavru cennet papağanı daha sonradan kendi ayaklarının üzerinde durmaya başlar. Yavru cennet papağanı bir buçuk ay sonra yuvadan çıkar. 60 günden sonra da bağımsızlığını ilan eder. Doğal ortam ile ev ortamı yavru cennet papağanı için çok farklıdır. Eğer yavru cennet papağanı sahiplendiyseniz evde nasıl beslemeniz gerektiğini bilmelisiniz.

Yavru cennet papağanı nasıl beslenir?

Yavru cennet papağanı beslenme haricinde çok fazla sevilmemelidir. Doğduklarında tüysüz ve cılız bir hayvan olan yavru cennet papağanı bakıma muhtaçtır. Yavru cennet papağanını besledikten sonra kursağının şişliğinden tokluk seviyesini ölçebilirsiniz. Mısır unu buğday unu gibi yiyecekler verebilirsiniz fakat çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Bunun sebebi yanlış bir harekette yiyeceğin yavru cennet papağanının soluk borusuna kaçmasıdır. Herhangi bir sıvıyı veya besini enjektör yardımıyla veriyorsanız kendiliğinden yutmasını beklemelisiniz. Karnı birden doysun düşüncesiyle besini birden sıkmayın. Yavru cennet papağanı bakımı sabır isteyen bir iştir bu yüzden son derece sabırlı olmanız gerekmektedir.

Yavru Cennet Papağanı Kafes Özellikleri Nelerdir?

Yavru cennet papağanı büyüdüğünde kafesinde özgürce dolaşmak oyuncaklarıyla oynamak isteyecektir. Kafes seçimi tüneğin nereye koyulduğu çok önemlidir. Tünek kafesin en üst kısmında yer almalıdır. Burada uyuyup dinlenecektir. Cennet papağanı tırmanmayı seven bir kuş olduğu için kafes yatay tellerden oluşmalıdır. Kafeste ballı kemirme çubuğu ve halatı bulunmalıdır. Yavru cennet papağanı ilk günlerde insanlardan uzak bir kuş olsa da zamanla alışacak ısırma gibi huylarından vazgeçecektir. Bunun için sabır ve güven çok önemlidir. Kafes temizliği 2 günde bir yapılmalıdır. Yavru cennet papağanının kanat temizliğine dikkat edilmelidir. Yavru cennet papağanı alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir.

Yavru Cennet Papağanı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yavru cennet papağanının yaşı ayaklarından anlaşılır. Ayaklarda kahverengi benekler bulunmuyorsa yavru cennet papağanı 5 aydan büyüktür. Yavru cennet papağanları kırmızı gagalılar için doğduğunda turuncu kahverengi gibi olan gaga zamanla tamamen kırmızıya dönüşür. Beyaz gagalılar için gaganın üzerindeki kahverengi çizgiler zamanla kaybolur. Eğer yavru cennet papağanının gagası kırmızı beyaz tonluysa yavru cennet papağanı 3 aydan büyüktür.

" } ] }