Sultan Papağanı Cinsleri Türleri ve Özellikleri
22 Haziran 2024

Sultan Papağanı Cinsleri Türleri ve Özellikleri

Sultan Papağanı Cinsleri

Sultan papağanları, Kakadugiller familyasına mensup olan popüler bir kuş türüdür. Bu papağanlar genellikle beyaz, sarı ve gri renklerde bulunur ve evlerde beslenebilirler. Sultan papağanlarının cinsiyetlerini, kulak ve yanak kısımlarındaki tüylerden anlamak mümkündür. Erkeklerin tüyleri daha canlı renkte olurken, dişilerin tüyleri soluk bir tonda olur. Erkeklerin göz çevresindeki tüyler sarı renkteyken, dişilerin göz çevresi gri ve beyazdır. Sultan papağanlarının anavatanı Avustralya'dır. Bu papağanlar kafeste yaşamayı pek sevmezler ve evcilleştirilebilirler. Salatalık, marul, lahana gibi sebzeleri yemeyi severler. Kalabalık alanları ve ortamları tercih ederler ve günde en fazla 12 saat yalnız kalabilirler. Erkek sultan papağanlarının konuşma yeteneği bulunur. Ekmek, kuru incir içi, çekirdek, havuç, armut sapı gibi besinlerle de beslenebilirler. Erkeklerin gagaları sağlamdır.

Cinnamon Sultan Papağanı

Cinnamon sultan papağanları, tüylerinde gri ve kahverengi renkleri barındırır. Adını, tüylerinin bu renk tonlarından alır. Kanat kısımlarında beyaz şeritler bulunur. Bu papağanların cinsiyetlerini yüz renklerinden bile anlamak mümkündür. Cinnamon papağanı cinsinde, genellikle erkeklerin yüz renkleri daha açık olur.

Normal Grey Sultan Papağanı

Normal grey sultan papağanı, sultan papağanı cinsleri arasında bütün sultan papağanlarının atası olarak anılır. Erkek ve dişiyi yüz renklerinden kolaylıkla ayırt edilebilir. Bu cinsin yavru kuşları, hem erkek hem de dişiyi andıran görünüme sahiptir. Yavru olgunlaştıkça, eğer erkekse yüz renginde açılma olur.

Silver Sultan Papağanı

Silver sultan papağanı, normal grey cinsinden türemiş bir papağan türüdür. Silver sultan papağanının görünümü normal grey ile aynıdır. Vücutları en açık ton gri, kafaları ise sarı tonludur. Gagaları ve ayakları pembe renktedir. Vücutlarında sarı lekeler ve sarı tonlar bulunur.

Lutino Sultan Papağanı

Lutino sultan papağanının renkleri beyazdır. Yanak kısımlarında turuncu benekleri vardır. Pigmentleri sarı tonda olur. Lutino sultan papağanının ayakları pembe renktedir. Bu papağan türünde renklere bakılarak cinsiyet ayrımı yapmak oldukça zordur.

White Face Sultan Papağanı

White face sultan papağanı, beyaz ve gri renklerde bulunur. Bu türün yanaklarında benek yoktur. White face sultan papağanının erkeği olgunlaştıkça yüz renkleri beyaz renge döner.

Pearl Sultan Papağanı

Pearl sultan papağanları, ense, kanatlar ve sırt kısımlarında taneleri olan bir türdür. Pearl sultan papağanları renklerine göre altın pearl ve sarı diye isimlendirilmektedir. Bu tür bazen de gümüş pearl diye adlandırılır. Pearl sultan papağanının erkekleri olgunlaştıkça renklerinde değişiklik olur.

Pied Sultan Papağanı

Pied sultan papağanlarının vücut renk tonları beyaz ve sarıdır. Kanatlarında simetrik olarak koyu renkler bulunur. Bu tür üç çeşitten meydana gelir: gri, tarçın ve light pied. Gövde kısmında sarı renk pek fazla bulunmazken, heavy pied gövdesinde sarı renk daha fazla ve koyu rengi az bulunur. Clear pied cinsinde ise kanatların kenar kısımlarında bulunan koyu renkler çok azdır.

Albino Sultan Papağanı

Albino sultan papağanı, lutino ile white face çiftleşmesinden meydana gelir. Bu cinsin gözleri kırmızıdır ve gövdesi tamamen beyazdır. Erkek mi dişi mi olduğu anlaşılması oldukça zordur. Çok nadir rastlanan bir cinstir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Grey Sultan Papağanı

Grey Sultan Papağanı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Monk Papağanı Genel Görünümü

Monk Papağanı Genel Görünümü

Papağan Bakımı Türleri ve Özellikleri

Papağan Bakımı Türleri ve Özellikleri

Jako Papağan Eğitimi

Jako Papağan Eğitimi

Cennet Papağanı Cinsiyet

Cennet Papağanı Cinsiyet

Papağan Ciklet Beslenmesi

Papağan Ciklet Beslenmesi

Güncel

Yeşil Papağan Türleri ve Özellikleri

Yeşil Papağan Türleri ve Özellikleri

Güncel

Sultan Papağanı Türleri ve Özellikleri

Sultan Papağanı Türleri ve Özellikleri